Sök
  • Mikael Falkvidd

Plåt & Spiralteknik i Torsås AB kopplar upp sina spiraltransportörer med Sigfox


I december förra året påbörjade Plåt & Spiralteknik i Torsås AB ett IoT-projekt för att koppla upp sina axellösa spiraltransportörer. Första installationen i aktiv drift ute hos kund gjordes redan i januari.

"Sigfox globala nätverk gör att vi kan få täckning där våra kunder finns, vilket förstås är viktigt för ett företag med en global kundbas." säger Magnus Nilsson, VD på Plåt & Spiralteknik.

De uppkopplade enheterna ger företaget möjlighet att proaktivt planera serviceintervall för att undvika kostsamma driftsstopp. Projektet görs i samarbete med IoT-konsultbolaget DigiNav. "Det roligaste med att jobba med PST är att det finns ett IoT-intresse ända från golvet upp till styrelsen" säger Mikael Falkvidd, IoT-konsult på DigiNav AB. Många har idéer och vill bidra till produktutvecklingen. En annan styrka är snabba beslut. Utan det hade vi inte kunnat gå från idé till första kundinstallationen på så kort tid.

Arbetet med att förinstallera Sigfox-uppkopplingen vid tillverkning av transportörerna har påbörjats, vilket kommer göra det möjligt för Plåt & Spiraltekniks kunder att se statistik och få löpande rapporter från sina spiraltransportörer.

#Sigfox #IIoT #IoT #IoTSweden #Spiralteknik

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla